4sea Zo onderhouden wij onze panelen

Actueel

Zo onderhouden wij onze panelen

Alle eigen installaties controleren en optimaliseren wij jaarlijks. Door middel van de beste kennis en nieuwste apparatuur (waaronder een temperatuur camera) kunnen wij precies zien wat er met de zonnepanelen aan de hand is.

Wanneer er sprake is van een storing of er zit viezigheid op een van de zonnecellen, kan de warmte niet meer goed weg. Dit resulteert in een warmte ontwikkeling in de cellen. Met onze temperatuur camera kunnen wij deze warmte waarnemen, waardoor we direct kunnen zien of alles nog naar behoren werkt. Eens per jaar checken wij dit, dit is voldoende om alles op tijd te kunnen tackelen.

Wil je weten wat je in de tussentijd zelf kan doen om je zonnepanelen te onderhouden? Hier een paar tips:

  • Wil je je zonnepanelen (laten) schoonmaken? Doe dit dan in het voorjaar, bijvoorbeeld in april. Hierna volgt de zonnige periode die voor 75% van alle opgewekte energie dat jaar zorgt. Natuurlijk kunnen wij dit ook voor je doen.
  • Het jaarlijks schoonmaken van je zonnepanelen zorgt ervoor dat het rendement met 3% per jaar stijgt. Regen spoelt al een hoop weg, maar net als uw auto kan een goede schoonmaakbeurt nooit kwaad. Dit kan uiteindelijk voor een groot extra bedrag zorgen.
  • Gaat u zelf schoonmaken? Gebruik dan nooit een harde borstel. Dit beschadigt de panelen en haalt de toplaag weg. Als die laag wordt beschadigd gaat juist het rendement omlaag.

Interesse in onze software? kom in contact

Share via
Copy link
Powered by Social Snap